ofte stilte spørsmål

1Kan jeg kansellere en reservasjon jeg allerede har betalt for og få refusjon?

Ja, i de fleste tilfeller er det to timers oppsigelsesfrist. Så hvis du avbestiller minst to timer før starten av turen, garanterer vi full refusjon. Det er imidlertid noen få unntak, som vår Jazz Boat Cruise eller Private Tour, hvor en 24-timers oppsigelsesfrist gjelder. Alternativt kan vi tilby deg muligheten til å ta den samme turen til et annet tidspunkt eller på en annen dato, eller bytte ut turen med en annen. Hvis erstatningsturen er dyrere, vil du bli bedt om å dekke prisforskjellen.

2Kan jeg endre en reservasjon hvis været ikke er så bra (regner osv.)?

Ja, men du må gi oss beskjed minst to timer før turen starter. Det er imidlertid noen få unntak, som vår jazzbåtcruise eller privat tur, der spesielle forhold kan gjelde. Dersom du ønsker å endre en slik tur der det er avtalt spesielle betingelser, er det ikke alltid mulig å gi en endring gratis dersom det gis for sent varsel.

3Tilbyr dere rabatter til barn, studenter, seniorer eller grupper?

Rabatter gis til barn, studenter (med gyldig ISIC-kort), seniorer og større grupper hvis spesifisert for en passende tur. Der det ikke er tydelig spesifisert, er det ingen rabatter tilgjengelig.

 

4Er prisene for fotturer, turer, utflukter endelige?

Det er ingen skjulte tillegg: ingen ekstra servicegebyrer, skatter, bestillingsgebyrer eller kredittkortgebyrer.

5Hvordan mottar jeg billetten/kupongen for turen min?

Ved mottak av reservasjonen sender vi deg en bestillingsbekreftelse på e-post. E-postbekreftelse er din billett. Skriv den ut eller lagre den på din telefon/nettbrett og presenter den ved starten av ekskursjonen eller cruiset.

6Er prisene inkludert avgifter? Er prisene dine konkurransedyktige?

Billettprisene er per person, inkludert alle avgifter. Prisene er de samme som eller lavere enn du ville betalt i Praha, og det er ingen bestillingsgebyrer, servicegebyrer eller kredittkortgebyrer. Priser for turer på salg (se vår Spesialtilbud-seksjon ) representerer stor verdi, som er vanskelig å finne andre steder. Med våre generøse kanselleringsbetingelser, selv om du finner et bedre tilbud mens du er i Praha og du har valgt å forhåndsbetale, kan du fortsatt kansellere bestillingen uten straff (hvis du gir oss beskjed to timer før turen). De fleste av turene våre trenger ikke å være forhåndsbetalt.

7Er alle utflukter, turer eller guidede turer rullestolvennlige?

Nei, kun enkelte utflukter/turer/turer er tilgjengelig for rullestolbrukere. En ledsager er nødvendig for å hjelpe med å komme på og av bussen/minibussen i alle tilfeller. Ta kontakt med oss angående den spesielle turen du er interessert i, så gir vi deg beskjed om den er tilgjengelig for rullestolbrukere.

8Er det noen fordel med å bestille på forhånd?

Praha er en populær by, og det anbefales på det sterkeste å bestille på forhånd. Det sikrer deg en plass på omvisningen du velger, på dagen du velger.

FAQ - Turer og turer

1Jeg vil ta mer enn én tur: hva er de beste kombinasjonene? Jeg vil ikke se de samme tingene igjen.

Noen turer inkluderer deler av andre turer, eller med andre ord, hvis du går på en tur, kan du se noe du allerede har sett. For eksempel ligner Superior Tour på vår gratis/gratis tur. Så hvis du drar på vår Superior Tour, er det ingen grunn til å ta vår gratis tur og omvendt. Turen til Praha slott eller det jødiske kvarteret er også delvis inkludert i Free Tour eller Superior Tour, så bestem nøye hvilken du foretrekker, siden det ikke anbefales å gjøre begge deler. Stort sett er det nok å ta bare én bytur. Andre turkombinasjoner eller dagsturer er helt greit.

2Garanterer du plass på en tur hvis jeg bare møter opp på møtepunktet?

Nei. Du må bestille online for å være 100 % sikker på en plass. Vi har ingen avbestillingsgebyrer, slik at du kan avbestille når som helst inntil en time før turen starter, så det er ingen risiko for deg.

3Tilbyr du turer kun på engelsk?

Turer som tilbys på nettstedet vårt, unntatt individuelle turer, private utflukter eller bilturer i Praha, gjennomføres hovedsakelig på engelsk. Men de samme turene på enkelte dager er også mulig på andre store språk som tysk, fransk, italiensk eller russisk (sjekk bestillingsskjemaet på nettstedet for å se om en bestemt tur er tilgjengelig på ditt språk). Imidlertid kan turer på andre språk bli priset annerledes.

4Hvor kan jeg finne reiselederen din?

Dette er veldig enkelt. Møtepunktet for alle turene (unntatt Beer and Ghost Tour) er på hjørnet av Paris Street (Pařížská) og Gamlebytorget, overfor St. Nicholas-kirken ved siden av det tsjekkiske turistkontoret. Du kan spørre i hotellresepsjonen om nøyaktig veibeskrivelse. Gamlebytorget ligger kun en kort spasertur fra Staroměstská t-bane- eller trikkestasjon og er en av de mest kjente stedene i Praha. Så se etter en rød paraply med Praha Airport Transfers-logoen, og du vil finne vår reiseguide som venter på deg like ved. Dette er også møtepunktet for vår gratis tur. Det er et annet møtepunkt for alle cruise. Det er ingen reiseleder for cruise, og du finner detaljert informasjon i bekreftelsesmailen om hvor båten har avgang ( se bilder ).

5Hvor store er turgruppene? Hva slags kjøretøy bruker du?

Størrelsen på turgruppene varierer avhengig av sesong mm. Vanligvis, i sommermånedene, er gruppene større sammenlignet med vintermånedene. Men for din komfort setter vi aldri sammen for mange personer, eller vi kan bruke flere reiseledere, dele gruppen osv. Hvis turen er utstyrt med et kjøretøy, bruker vi stort sett minibusser med seter for 4, 8 eller 20 passasjerer. For private utflukter har du muligheten til å spesifisere hvilken modell eller type kjøretøy som kan passe deg best (for eksempel kan du foretrekke en minibuss i stedet for en sedan osv., avhengig av tilgjengelighet).

6Vår gratis tur sammenlignet med andre gratisturer.

Det er noen andre gratis turer i Praha, og du trenger ikke en "kupong" eller å bruke et flyplasstransportselskap for å bli med på en - møt opp. Men det er noen feller og noen forskjeller også. Alle andre gratis turer fungerer på et tipsbasert system, noe som betyr at du ikke betaler på forhånd, men du blir høflig bedt om å gi et tips på slutten av turen. Det er derfor vi er forskjellige - med våre gratis tur tips forventes ikke, da våre guider er fullt betalt. Vår gratis firetimers tur er lengre og dekker et mye bredere område enn de fleste andre gratisturer, som gjennomføres på 2,5 timer.

7Er alle dine turer rullestolvennlige?

Alle turer kan organiseres for personer som bruker rullestol, men de mest anbefalte er: Det gamle jødiske kvarteret, Gamle Praha og (Spøkelsesvandring), og Praha fra middelalderen, da de andre turene bruker båt- eller trikketransport.

 

8Er minibussene oppvarmet/klimatisert?

Ja, alle våre minibusser er oppvarmet om vinteren og klimaanlegg om sommeren. Åpne panoramabusser brukes til enkelte turer i sommermånedene (vanligvis fra midten av juni til midten av september) hvis været tillater det. Disse bussene har åpent tak, og noen har heller ingen innglassede vinduer.

FAQ - Utflukter/dagsturer

1Når jeg bestiller en utflukt utenfor Praha, vil jeg kunne utforske på egen hånd eller handle osv?

Ja. Hvis du bestiller en delt/organisert utflukt etter at du ankommer destinasjonen, vil guiden din gi deg en omvisning. Etter omvisningen vil du ha ledig tid til å tilbringe på egen hånd (vanligvis én eller maks to timer, avhengig av type utflukt). Hvis du bestiller en privat utflukt, bestemmer du hvor lenge du blir og hva du ønsker å se.

2Hva slags lunsj serverer du på turer utenfor Praha?

Det serveres lunsj på en hyggelig restaurant for spesifiserte (kun for utvalgte delte/organiserte utflukter). Du vil stort sett velge mellom noen få måltider, inkludert et tradisjonelt tsjekkisk måltid og en vegetarrett. Drikke er ikke inkludert.

På de heldagsturer hvor lunsj ikke er inkludert i prisen, vil du fortsatt ha tid til å spise lunsj på egenhånd. Guiden din vil gjerne gi deg noen restauranttips.

Under halvdagsturer (som Terezín, Kutná Hora eller Konopiště), er det ikke nok tid til en skikkelig lunsj, men du vil ha mulighet til å kjøpe en matbit.

FAQ - River Cruises

1Hva er anbefalt hentetid fra hotellet for denne ekskursjonen?

Vårt råd er mellom kl. 9 og 10. Dette er imidlertid kun vår anbefaling, og du kan spesifisere når som helst som vil passe deg.

2Er det toaletter på båtene?

Ja, hver båt er utstyrt med toaletter.

3Hvordan er båtene lagt ut?

Hver båt har et lukket nedre dekk (hvor buffeen er satt opp) og et åpent soldekk med bord.

4Er det private bord for to på båtene?

De fleste bordene er for seks gjester, noen for fire. Det er ingen bord for to, men par kan ha egne bord dersom cruiset ikke er fullt. Hvis du ønsker å ha et bord kun for to, kan det være lurt å bestille noen av våre private romantiske cruise.

5Er cruisene som tilbys morsomme?

Cruisene er herlige, men bør ikke sammenlignes med luksuscruise i Paris, som definitivt er mye dyrere. Til middags- og lunsjcruise serveres måltidet i bufféstil, som kanskje ikke passer alle. Hvis du trenger en a la carte-meny, bør du heller vurdere vår Jazz Cruise. Kom gjerne med den forventningen i tankene, så får du en fin kveld.

6Tilbyr dere rabatter for store grupper?

For grupper på 20 personer eller mer kan vi tilby spesialrabatter, menyer etc.

7Hva er kleskoden for turene og cruisene?

Smart casual fra jeans til dresser og kveldskjoler anses som OK.